Motorrijles
Motorrijles
Proefles € 72,-
Proefles € 72,-
Boek nu online een vrijblijvende proefles
Boek nu online een vrijblijvende proefles
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Den Haag - Leiden

Motorrijopleiding

 

Motorrijbewijs A1

Wil je je motorrijbewijs halen? Dan is het goed om te weten wélk rijbewijs voor jou geschikt is. Er zijn namelijk verschillende categorieën binnen het motorrijbewijs. Iedere categorie brengt weer andere rechten en plichten met zich mee. Welke categorie je kiest, hangt af van je leeftijd, je ervaring en het vermogen van de motor. Bij Verkeersschool Tempo kun je allereerst terecht voor je motorrijbewijs A1. 

Wat houdt A1 in?

Motorrijbewijs A1 staat ook wel bekend als de lichte categorie. Ben je jonger dan twintig jaar en wil je graag motorrijlessen volgen, dan is dit je enige optie. Je mag vanaf je zeventiende al beginnen met de lessen, maar je moet achttien zijn om daadwerkelijk examen te kunnen doen. De A staat simpelweg voor de motor, zoals de B staat voor een auto. 

Naast de leeftijd, is ook het vermogen van de motor belangrijk. Ga je voor motorrijbewijs A1, dan mag de motor waarop je examen doet maximaal 125cc en 11kw aan vermogen hebben. 

Dit kun je verwachten van je examen

Als je je motorrijbewijs A1 wil halen, moet je in totaal drie examens doen. Je leest het goed, drie stuks! Je doet namelijk niet alleen je theorie-examen, zoals je dat bijvoorbeeld ook voor een auto zou doen, maar je moet ook twee praktijkexamens behalen: voertuigbeheersing en verkeersdeelneming. Voertuigbeheersing zegt uiteraard alles over hoe jij op je motor rijdt, en of je er goed en veilig gebruik van maakt. Tijdens het examen verkeersdeelneming wordt letterlijk bepaald of jij verantwoordelijk en veilig aan het verkeer deelneemt. 

Wat komt er na A1?

Als je twee jaar met rijbewijs A1 op je motor hebt gereden, mag je doorstromen naar een zwaardere categorie: A2. Je hoeft dan niet opnieuw een theorie-examen te doen, maar je krijgt te maken met één combi-praktijkexamen. Ook tijdens dit examen worden je vaardigheden op het gebied van verkeersdeelneming en voertuigbeheersing getest. Wanneer je in het bezit bent van rijbewijs A2, mag je een motor rijden met een vermogen van maximaal 35kw. 

Wil je meer weten over motorrijlessen, of over de andere categorieën? Bekijk onze website of neem rechtstreeks contact op met Verkeersschool Tempo. We helpen je graag met een lestraject dat bij jou past. 

Je motorrijbewijs
IN 10 DAGEN

Vanaf € 809,00

11 motorrijlessen
1x CBR praktijkexamen
1x motorhuur tijdens examen
AVB (deel 1) of AVD (deel II)
Proefles van 90 min. verplicht
Proefles € 72,00

Motorrijles
Motor AVB (deel 1)

€ 72,00 per 1,5 uur

1 motorrijles 
1x motorhuur tijdens les
AVB (deel 1)


 

Motorrijles
Motor AVD (deel 2)

€ 48,00 per 1 uur

1 motorrijles 
1x motorhuur tijdens les
AVD (deel 2)

 

Een geslaagd idee!