Motorrijles
Motorrijles
Proefles € 72,-
Proefles € 72,-
Boek nu online een vrijblijvende proefles
Boek nu online een vrijblijvende proefles
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Den Haag - Leiden
Rijscholen:  Den Haag - Leiden - Zoetermeer - Delft - Rotterdam - Spijkenisse - Hellevoetsluis

Schrijf je nu in voor de online theoriecursus die begint op 15 april 2024

Motorrijopleiding

Motorrijles: wat kun je verwachten?

In dit artikel geven we je graag wat basisinformatie over motorrijles. Vind je het heerlijk om op je scooter of in je auto te rijden, maar is het je droom om ooit met een Harley Davidson over de weg te scheuren? Overweeg dan om motorrijlessen te gaan nemen! Omdat je op een motor anders deelneemt aan het verkeer en je geen instructeur naast je kan hebben zitten die rustig alles met je doorneemt, gaan motorrijlessen vaak net iets anders dan je gewend bent van je autorijlessen. Wat die verschillen zijn, nemen we met je door.

Heb je je autorijbewijs al?

Wanneer je je motorrijbewijs wil gaan halen, is het handig om je autorijbewijs al te hebben. Je heb dan al de nodige rijervaring en weet je al goed weet hoe een autobestuurder denkt en handelt in het verkeer. Je kunt daar dus je voordeel mee doen! Toch wil het niet automatisch zeggen dat je een goede motorrijder bent als je goed kunt autorijden. Je moet voor motorrijden zeker echt gevoel hebben!

Hoe werkt motorrijles bij Verkeersschool Tempo?

Zoals gezegd kun je bij motorrijles natuurlijk geen rij-instructeur naast je hebben zitten die je in je vertelt hoe het moet. Daarom sta je via een portofoon steeds in contact met je rij-instructeur. Per les rijdt een instructeur met maximaal twee leerlingen. De eerste les ga je, zoals vaak ook bij autorijles, een parkeerterrein op om te leren hoe je de motor onder controle houdt en hoe alles werkt. Zodra je de motor onder controle hebt en je AVB hebt afgerond, ga je de lessen daarna de weg op en neem je deel aan het verkeer. Je praktijkexamen bestaat uit twee delen, te weten voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD). Hoeveel lessen je in totaal nodig hebt, hangt onder andere ook af van of je al een autorijbewijs hebt en weet hoe je moet deelnemen aan het verkeer.

Wil je weten of motorrijles iets voor je is, of wil je meer weten? Bel ons dan voor een vrijblijvend gesprek of vraag een 90 minuten durende proefles aan voor 57 euro! Wij helpen jou graag aan een motorrijbewijs zodat jij die droom kunt verwezenlijken!

Een geslaagd idee!