Theorieles
Theorieles
Theoriecursus € 67,50
Theoriecursus € 67,50
Meld je aan voor de theoriecursus
Meld je aan voor de theoriecursus
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Rijscholen:  Den Haag - Leiden - Zoetermeer - Delft - Rotterdam - Spijkenisse - Hellevoetsluis

Schrijf je nu in voor de online theoriecursus die begint op 22 januari 2024 en 4 maart 2024

Nieuw theorie-examen voor de auto vanaf 1 november 2019: wat wijzigt er?

Het CBR wijzigt het theorie-examen voor de auto vanaf 1 november 2019. Er is sprake van een aantal veranderingen, waar we je graag van op de hoogte brengen. De examenvragen en het totaal aantal vragen blijven gewoon hetzelfde. Toch is er sprake van een paar veranderingen, die we je graag alvast meegeven voordat je met de stof aan de slag gaat.

Veranderingen per 1 november

Benieuwd wat er per 1 november verandert voor de theorie? We zetten de belangrijkste wijzigingen voor je op een rij:

 • Drie onderdelen autotheorie-examen
  Het autotheorie-examen bestaat voortaan uit drie nieuwe examenonderdelen. Het gaat om Gevaarherkenning, Kennis en Inzicht. Je dient bij Gevaarherkenning minstens 13 van de 25 vragen goed te beantwoorden. Het onderdeel Kennis vraagt om 10 van de 12 goed beantwoorde vragen en van de 28 vragen over Inzicht dien je er 25 goed te hebben. Uiteindelijk dien je op die manier 50 van de 65 vragen goed te beantwoorden.
 • Direct de uitslag
  Voortaan krijg je direct de uitslag van jouw autotheorie-examen, zodat je niet langer in spanning hoeft te zitten. Bovendien krijg je per examenonderdeel te zien hoe goed je dat hebt gemaakt. Het scherm met de fout-beantwoorde vragen krijg je niet meer te zien.
 • Beter voorbereid op herexamen en praktijklessen
  Op het uitslagformulier laten we je zien welke onderwerpen je minder goed kent. Je kunt dat gebruiken voor een eventueel herexamen of voor de praktijklessen die je gaat volgen.
 • Nieuwe verwoording en samenvoegingen
  Tenslotte gebruikt het CBR een aantal andere verwoordingen voor de examenonderwerpen en worden die op een andere manier samengevoegd. Er is in totaal sprake van 9 onderwerpen waarover je vragen krijgt, waarop we je tijdens de theorieles natuurlijk goed voorbereiden.

Aan de slag met de theorie voor de auto

Je goed voorbereiding op het nieuwe autotheorie-examen van het CBR? Met onze theorieles zorg jij ervoor dat je goed op de hoogte bent van alle onderwerpen en de belangrijke stof. We zorgen ervoor dat je alles goed onder de knie hebt, voordat je aan de slag gaat met het examen. Daarmee maak je zovele mogelijk kans om het autotheorie-examen bij het CBR in één keer te halen, ook na de wijzigingen van 1 november 2019.

Een geslaagd idee!