Autorijles
Autorijles
Autorijles vanaf € 45,-
Autorijles vanaf € 45,-
Boek nu online je eerste rijles
Boek nu online je eerste rijles
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Rijscholen:  Den Haag - Leiden - Zoetermeer - Delft - Rotterdam - Spijkenisse - Hellevoetsluis

Op 9 september 2024 begint onze online theoriecursus, schrijf je nu in !

Ongestoord onderweg: MONO instellen op iOS en Android

Bij Verkeersschool Tempo leren we je graag veilig autorijden. Door goed om je heen te kijken, de auto uitstekend onder controle te hebben en je bovendien niet af te laten leiden. En wat past daar beter bij dan een telefoon die netjes op stil staat, zodat je even geen appjes, likes en andere berichten binnen zal krijgen? We zijn enthousiast over de nieuwe MONO-campagne van de overheid, die ervoor moet zorgen dat je ongestoord onderweg bent.

Zorg dat je MONO rijdt als je eenmaal je rijbewijs hebt, om je niet af te laten leiden door berichten die er op dat moment helemaal niet toe doen. Door je telefoon automatisch op stil te laten zetten als je in de auto stapt. Of door er zelf aan te denken als je achter het stuur kruipt om te gaan rijden. En wil je het helemaal goed doen? Gebruik MONO ook op de fiets, terwijl je natuurlijk wel gewoon naar je favoriete muziek kunt blijven luisteren. 

Veilig onderweg met je iPhone

MONO op je iPhone werkt heel eenvoudig, dankzij de ingebouwde Niet Storen-mogelijkheid. Je hoeft die maar één keer in te stellen, om vervolgens altijd MONO te rijden. Zodra je onderweg bent ontvang je geen meldingen. En probeert iemand je te bereiken voor een noodgeval? Zij krijgen een bericht dat je onderweg bent, en dat ze met codewoord ‘urgent’ in hun bericht toch tot je door kunnen dringen.
Benieuwd hoe je die functie inschakelt? We zetten het voor je op een rij:

  • Ga naar Instellingen
  • Tik op Niet Storen
  • Schakel ‘automatisch’ in voor Niet storen tijdens autorijden

Eventueel kun je een automatisch antwoord instellen. Als iemand je dan een bericht stuurt via iMessage zal je iPhone daarmee automatisch antwoorden, zodat jij dat niet meer hoeft te doen.

Let op: op de fiets zal je Niet Storen handmatig aan moeten zetten. 

Veilig onderweg met Android

MONO rijden met jouw Android-smartphone? Daarvoor kun je een van de handige apps downloaden. We zetten er een paar voor je op een rij:

Met alle drie de apps ben je helemaal MONO, op het moment dat je in de auto stapt. Als jij je rijbewijs al hebt en zelf de weg op gaat, maar natuurlijk ook tijdens je rijopleiding. Onze instructeurs helpen je graag om MONO te rijden als je daar zelf toch nog niet helemaal uitkomt.

 

Een geslaagd idee!