Autorijles
Autorijles
Autorijles vanaf € 45,-
Autorijles vanaf € 45,-
Boek nu online je eerste rijles
Boek nu online je eerste rijles
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Rijscholen:  Den Haag - Leiden - Zoetermeer - Delft - Rotterdam - Spijkenisse - Hellevoetsluis

Schrijf je nu in voor de online theoriecursus die begint op 27 mei 2024

CBR opent op 14 mei nieuw praktijkexamencentrum in Zoetermeer

Het CBR kondigde het eind 2017 al aan en inmiddels is bekendgemaakt dat Zoetermeer vanaf 14 mei 2018 een eigen praktijkexamencentrum krijgt. Het gaat om een locatie aan de Zilverstraat 40, geschikt om praktijkexamens af te leggen.

Goed nieuws wat ons betreft, bijvoorbeeld als je lest bij ons als rijschool in Zoetermeer en omgeving. Het betekent dat je niet meer naar Rijswijk hoeft voor het praktijkexamen, daar waar het de laatste tijd vaak erg druk was.


Eigen examencentrum CBR in Zoetermeer

Rijswijk is de landelijk grootste van alle CBR locaties, waardoor het er snel erg druk werd. Jaarlijks worden er 35.000 praktijkexamens afgenomen voor de auto, motor, bromfiets en auto met aanhangwagen. Het CBR in Zoetermeer moet die locatie gaan ontlasten, zodat het beter lukt om snel een praktijkexamen in te plannen.

Let op: houd er rekening mee dat het alleen gaat om een praktijkexamenlocatie. Je kunt er helaas geen theorie-examen doen bij het CBR.

Naar verwachting zal het CBR in Zoetermeer een kwart van de praktijkexamens van Rijswijk overnemen. Er gaan 10 examinatoren aan de slag, die zich richten op zowel de auto, de motor, bromfiets en de auto met aanhangwagen.

Het praktijkexamencentrum van het CBR in Zoetermeer is gelegen op industrieterrein Lansinghage bij de A12, op 16 kilometer afstand van de locatie in Rijswijk. Het is de 54e praktijkexamenlocatie van het CBR, waardoor er zich altijd één bij jou in de buurt bevindt.


54 CBR locaties voor praktijkexamens

Met de opening van de nieuwe praktijkexamencentrum door het CBR op 14 mei krijgt Zoetermeer z’n eigen locatie. Dat is prettig als je al in Zoetermeer rijlessen volgt bij onze rijschool, maar ook als je rijdt in de directe omgeving. Het kantoor is representatief en biedt alle benodigde faciliteiten, zodat je er kunt rekenen op dezelfde begeleiding en behandeling als op de andere locaties in Rijswijk en de omgeving.

De wachttijd voor het praktijkexamen in Rijswijk is de laatste tijd opgelopen tot meer dan 8 weken. Een herexamen kan pas na meer dan 6 weken, waardoor de drukte het CBR teveel werd. Vandaar dat is besloten om een nieuw kantoor te openen, dat inmiddels dus bijna klaar is. Wij kunnen als rijschool in onder andere Zoetermeer niet wachten.

 

Examen bij CBR in Rijswijk of in Zoetermeer

Bezig met rijlessen en bijna klaar voor het praktijkexamen bij het CBR of nu alvast plannen hoe je dat straks wil gaan aanpakken? Je kunt online je examen aanvragen. En doe je dat liever in overleg? Neem contact met ons op, dan gaan we daar samen mee aan de slag. In Rijswijk of in Zoetermeer, afhankelijk van welke van de CBR locaties het best aansluit bij jouw rij-opleiding.

Een geslaagd idee!