Autorijles
Autorijles
Autorijles vanaf € 45,-
Autorijles vanaf € 45,-
Boek nu online je eerste rijles
Boek nu online je eerste rijles
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Rijscholen:  Den Haag - Leiden - Zoetermeer - Delft - Rotterdam - Spijkenisse - Hellevoetsluis

Op 9 september 2024 begint onze online theoriecursus, schrijf je nu in !

Rijden met handicap of beperking

Heb je een handicap, of heb je te maken met een beperking? Dan hoeft dat niet te betekenen dat je niet kunt autorijden. Zowel met het volgen van lessen, het halen van het examen en het daadwerkelijke rijden zijn er voldoende aanpassingen beschikbaar om het rijden voor zoveel mogelijk doelgroepen toegankelijk te laten zijn. Het CBR en de meeste rijscholen zijn zeer goed ingespeeld op het begeleiden van mensen met een handicap.

Voorop staat natuurlijk wel dat je aan dezelfde eisen moet voldoen als andere bestuurders. Dit heeft vooral betrekking tot de veiligheid.

Eigen Verklaring voor het CBR

Twijfel je over je rijvaardigheid, dan kun je een Gezondheidsverklaring opsturen naar het CBR voordat je begint met lessen. in deze verklaring beantwoord je elf vragen over je persoonlijke (medische) situatie. Met deze informatie kan het CBR en kan je rijschool een betere inschatting maken van het traject dat je nodig hebt. Dit kan jou ook onnodige kosten voor rijlessen besparen. Heb je je rijbewijs al en verandert er iets in je gezondheidssituatie, dan kan zo’n Gezondheidsverklaring ook opgestuurd worden.

Eventueel een medische keuring

In sommige situaties ziet het CBR in de Gezondheidsverklaring reden voor een aanvullend onderzoek. Je wordt dan door de medisch adviseur van het CBR naar een specialist doorgestuurd, die een verdere medische keuring start. Ook kan het zijn dat je een uitnodiging krijgt voor een speciale rijtest, waarbij je rijgeschiktheid getest wordt. Er wordt dan gekeken of je verantwoord aan het verkeer kunt deelnemen, en of daar eventueel aanpassingen of trainingen voor nodig zijn.

Ook bij het doen van je rijexamen wordt rekening gehouden met je handicap of beperking. Je krijgt dan wel hetzelfde examen, maar je examinator is speciaal opgeleid voor het afnemen van examens bij mensen met een functiestoornis. Wil je meer weten over autorijlessen of autorijden met een handicap? Vraag dan bij het CBR om specifieke informatie.

Een geslaagd idee!