Autorijles
Autorijles
Autorijles vanaf € 45,-
Autorijles vanaf € 45,-
Boek nu online je eerste rijles
Boek nu online je eerste rijles
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Rijscholen:  Den Haag - Leiden - Zoetermeer - Delft - Rotterdam - Spijkenisse - Hellevoetsluis

Op 9 september 2024 begint onze online theoriecursus, schrijf je nu in !

Rijles met medicatie

Bij rijles met medicatie kun je uiteraard aan verschillende dingen denken. Er zijn de medicijnen die duidelijk (negatieve) invloed hebben op je reactievermogen, maar in sommige gevallen is er juist ook bepaalde medicatie nodig. Denk hierbij aan mensen die te maken hebben met ADHD of een andere stoornis. Zij functioneren juist beter als ze medicatie tot zich nemen. Heb jij om één of andere reden ook medicatie en wil je toch je rijbewijs halen? Neem dan contact op met Verkeersschool Tempo en vraag naar de mogelijkheden in jouw specifieke situatie. 

Welke soort medicatie gebruik je?

Alcohol en drugs zijn niet alleen slecht voor je reactievermogen, je bent ook nog eens strafbaar als je met deze middelen op achter het stuur kruipt. Bepaalde medicijnen hebben hetzelfde effect op je reactievermogen en rijstijl als deze verdovende middelen. Vaak staat het omschreven in de bijsluiter als je deze medicijnen niet mag gebruiken in combinatie met het autorijden. Staat er in je bijsluiter dat je niet met deze medicatie mag autorijden en is het toch noodzakelijk dat je ergens naartoe rijdt of je rijbewijs wil halen? Neem dan contact op met je huisarts. 

In overige gevallen kan het zijn dat je juist medicatie nodig hebt om beter te functioneren. Wanneer je bijvoorbeeld te maken hebt met epilepsie, autisme of ADHD zijn medicijnen meestal juist nodig om je rijbewijs te kunnen halen. Ook dan moeten wij, als jouw rijschool, goed op de hoogte zijn. Dan kunnen wij ons traject aanpassen en een instructeur inzetten die ervaring heeft met dergelijke situaties. 

Wij leggen je graag meer uit

Op onze website vind je onder andere al een artikel over rijles met ADHD. Vanuit onze ervaring en kennis is het echter mogelijk om veel meer te bieden. Als je hier meer over wil weten, mag je te allen tijde contact met ons opnemen. Wij kunnen je dan precies vertellen welk traject we in jouw geval zouden adviseren. Op basis hiervan kun je dan je keuze maken. 

Een geslaagd idee!