Autorijles
Autorijles
Autorijles vanaf € 45,-
Autorijles vanaf € 45,-
Boek nu online je eerste rijles
Boek nu online je eerste rijles
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Rijscholen:  Den Haag - Leiden - Zoetermeer - Delft - Rotterdam - Spijkenisse - Hellevoetsluis

Schrijf je nu in voor de online theoriecursus die begint op 4 maart of 15 april 2024

Snel autoruiten krabben: 5 tips om de auto ijsvrij te maken

Snel autoruiten krabben nu het vriest? Met een paar handige tips heb je de auto in een handomdraai ijsvrij:

  • Gebruik een anti-ijsdeken
  • Start de auto pas na het krabben
  • Gebruik ruitontdooier
  • Houd de ijskrabber schuin
  • Klop je jas even schoon

Anti-ijsdeken: voorkomen is beter dan genezen

Zoals met zoveel dingen: voorkomen is beter dan genezen. Ben je niet zo’n ochtendmens, maar wil je wel veilig en met goed zicht de weg op? Leg ’s avonds alvast een anti-ijsdeken op de ruit. De anti-vriesdeken voorkomt de ergste ijsvorming op de ruit, waardoor je die stukken sneller schoon hebt en meteen op weg kunt

Auto starten na het krabben

Het lijkt verleidelijk, maar het is zinloos om de auto alvast te starten tijdens het krabben. Met onze tips heb je de auto snel ijsvrij, waardoor de ventilatie alleen pas koude lucht kan blazen. Het is slecht voor het milieu, kost je veel brandstof en levert je anders dan je zou denken geen voordeel op. Start de auto dus pas na het krabben, dan loop je bovendien minder risico dat de auto er later in het jaar ineens me ophoudt.

Ruitontdooier: als sneeuw voor de zon

Wel een goed idee is ruitenontdooier. Koop een spray en gebruik die voor de voorruit, de zijruiten én de achterruit, ook als je achterruitverwarming hebt. Het ijs verdwijnt als sneeuw voor de zon, zodat je snel op weg kunt zonder dat je daarvoor veel moeite hoeft te doen.

Let op: ruitontdooier is goed geschikt, maar warm water op een bevroren ruit is heel gevaarlijk. Door het grote temperatuurverschil kan de ruit barsten, waardoor je nog veel verder van huis bent.


Houd de ijskrabber schuin

Ga je de ruit krabben nadat het gevroren heeft? Houd de krabber een beetje schuin. Op die manier krijg je het ijs het makkelijkst weg, omdat de krabber met de scherpe kant mooi tussen het ijs en de ruit kan komen.
Tip: houd de autoruiten alvast schoon zolang het nog niet vriest. Gebruik speciale ruitendoekjes of een beetje spiritus verdund met water. Ijs hecht moeilijker aan een schone ruit, waardoor je het er makkelijker af zal krijgen.

Let op: krab ook de ruitenwissers schoon als je de ruiten ijsvrij maakt. Dat voorkomt dat ze afbreken als je ze plotseling wilt gebruiken terwijl ze nog vastgevroren zitten.

Even schoonkloppen: geen condens op de ruiten

Klaar met krabben? Zodra de auto ijsvrij is bestaat de kans dat het voornamelijk op jouw jas en broek terecht is gekomen. Klop dat er eerst even af, voordat je in de auto stapt. Je voorkomt daarmee de belangrijkste condensvorming, die ontstaat door de sneeuw op jouw kleding die vervolgens zal gaan smelten.
Handige tips waarmee je jouw autoruiten snel schoon en ijsvrij krijgt als het gevroren heeft. Fijn als je jouw eigen auto al rijdt, en goed om te weten als je nog met de rijlessen moet beginnen.

Een geslaagd idee!