Autorijles
Autorijles
Autorijles vanaf € 45,-
Autorijles vanaf € 45,-
Boek nu online je eerste rijles
Boek nu online je eerste rijles
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Rijscholen:  Den Haag - Leiden - Zoetermeer - Delft - Rotterdam - Spijkenisse - Hellevoetsluis

Schrijf je nu in voor de online theoriecursus die begint op 15 april 2024

Zo bespaar je geld op het behalen van je rijbewijs!

Niet iedereen heeft het inkomen of de betalende ouders om direct op de achttiende verjaardag het rijbewijs te halen. Veel jongeren moeten er zelf voor sparen en zullen er dus alles aan doen om zo min mogelijk geld te besparen. In dit artikel geven we je graag wat tips die daarbij kunnen helpen. Toch hebben we ook een anti-tip: kijk bij het uitzoeken van de geschikte rijschool niet alleen naar de prijs! Dat een rijschool goed betaalbaar is of zelfs spotgoedkoop, wil namelijk niet zeggen dat je de beste rijschool voor je hebt en dat het ook daadwerkelijk betekent dat je uiteindelijk weinig kosten maakt. Als je een rijschool hebt gevonden die qua stijl, lesmethode én de financiën goed bij je past, zijn er altijd dingen waar je rekening mee kunt houden zodat je jezelf niet op onnodige kosten jaagt. 

Voorbereiding en planning

Waar kun je onder andere rekening mee houden om te zorgen dat je zo min mogelijk betaalt wanneer dat niet nodig is? Dit zijn een paar voorbeelden: 

  1. Bereid je goed voor op je lessen en je theorie-examen, en begin bij voorkeur ook direct met je theorie. Ben je al aan het lessen en mag je al afrijden, dan is het belangrijk dat je je theorie-examen al gehaald hebt. Is dit niet het geval, moet je door blijven lessen. 
  2. Doe, voordat je definitief aan je rijlessen begint, een proefles. Je rijvaardigheid (de basis daarvan) wordt dan in kaart gebracht en de lessen kunnen beter worden afgestemd op hoe jij leert. 
  3. Plan minimaal één rijles per week (bij voorkeur een les die langer duurt dan een uur, zodat je er goed in zit) en laat er geen hele weken tussen zitten. Dan ben je namelijk langer bezig met het ‘opfrissen’ dan met herhalen en nieuwe dingen leren. Probeer de rijlessen ook op verschillende tijden in te plannen zodat je veel verschillende verkeerssituaties meemaakt. 

De tips hebben voornamelijk te maken met voorbereiding en planning. Wil je meer uitgebreide tips, vraag dan mensen in je omgeving die hun rijbewijs al hebben gehaald, of vraag je rij-instructeur om tips voor de beste voorbereiding. Het zal je niet alleen geld schelen, maar het kan ook de tijdsduur van je traject inkorten!

Een geslaagd idee!