Autorijles
Autorijles
Autorijles vanaf € 45,-
Autorijles vanaf € 45,-
Boek nu online je eerste rijles
Boek nu online je eerste rijles
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Rijscholen:  Den Haag - Leiden - Zoetermeer - Delft - Rotterdam - Spijkenisse - Hellevoetsluis

Schrijf je nu in voor de online theoriecursus die begint op 4 maart of 15 april 2024

Val op tijdens het nieuwe motorseizoen: 3 praktische tips

Het nieuwe motorseizoen staat voor de deur, dus je kunt de volledige vrijheid weer tegemoet. Een heerlijk gevoel natuurlijk, zolang jij goed zichtbaar bent. Het is een belangrijke uitdaging voor veel motorrijders, waarmee je het risico op problemen ontzettend veel kleiner kunt maken.

 

Zichtbaarheid: heel belangrijk op de motor

Er is weinig zo belangrijk als goede zichtbaarheid als je rijdt op de motor. Je bent een kwetsbare deelnemer aan het verkeer, dus het is belangrijk om je goed te laten zien.

Automobilisten zien motorrijders helaas vaak over het hoofd. Garanties op goede zichtbaarheid zijn er helaas niet, maar met een paar handige tips maak je de kans om over het hoofd gezien te worden zo klein mogelijk.

 

Tips om beter op te vallen

Benieuwd naar onze tips om je zichtbaarheid te vergroten tijdens het komende motorseizoen? Wij zetten ze voor je op een rij:

  • Verstop je niet: kies de juiste plaats op de weg
  • Voer dimlicht en geef altijd richting aan
  • Draag opvallende motorkleding

 

Verstop je niet: kies de juiste plaats op de weg

Soms hebben motorrijders de neiging om zich te verstoppen in het verkeer. Ze zijn niet goed zichtbaar, bijvoorbeeld omdat ze helemaal links of helemaal rechts op de rijbaan rijden. Het is belangrijk om goed in het midden te rijden (iets links daarvan bij strepen op de weg), zodat andere weggebruikers je goed kunnen zien.

Tip: kom je een auto tegen bij een wegversmalling? Neem de breedte zoals ook een auto die zou hebben, waarmee je voorkomt dat iemand anders je over het hoofd ziet en je bij het passeren in de problemen komt.

 

Voer dimlicht en geef altijd richting aan

Het is voor iedere weggebruiker heel belangrijk om de juiste verlichting te voeren, maar dat geldt in het bijzonder voor de motorrijder. Op de motor ben je minder goed zichtbaar, dus verlichting kan je helpen om dit te verbeteren.
Voer in ieder geval altijd dimlicht, iets dat standaard is bij moderne motoren. Rijd altijd met de verlichting aan, zodat je daarmee in ieder geval iets beter zichtbaar bent. En wissel je van rijstrook of wil je afslaan? Het is op een motor extra belangrijk om altijd richting aan te geven. Je zorgt er daarmee voor dat anderen op tijd weten wat jij van plan bent.

 

Draag opvallende motorkleding

Draag tenslotte opvallende motorkleding. Gebruik bij voorkeur reflecterende materialen, bijvoorbeeld op de schouders en armen en op de rug. Laat goed zien dat je er bent, zowel overdag als ’s avonds in het donker. 

 

Motorrijden: haal jouw motorrijbewijs

Wil je jouw motorrijbewijs halen om het volgende seizoen ook de volledige vrijheid tegemoet te kunnen? Tijdens jouw motoropleiding hebben we natuurlijk veel aandacht voor goede zichtbaarheid, zodat je op een veilige manier kunt genieten van deze geweldige kick.

 

Een geslaagd idee!