Autorijles
Autorijles
Autorijles vanaf € 45,-
Autorijles vanaf € 45,-
Boek nu online je eerste rijles
Boek nu online je eerste rijles
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Rijscholen:  Den Haag - Leiden - Zoetermeer - Delft - Rotterdam - Spijkenisse - Hellevoetsluis

Op 1 juli 2024 begint onze online theoriecursus, schrijf je nu in !

Ken jij deze tips om veilig te rijden met jouw caravan?

Vanaf juni begint het bij de meesten alweer flink te kriebelen: de zomervakantie komt eraan. Lekker naar Frankrijk of een andere zonnige bestemming, op de camping met de eigen caravan. Je hoeft er alleen nog maar naartoe te rijden…

Meer Tips

Een spannend begin van de vakantie, vooral zodra de caravan op z’n plek moet komen te staan. Achteruit rijden en insteken, het zijn twee lastige manoeuvres. Die de meesten van ons niet verleren, maar waarvan het wel handig zou zijn om die iets vaker te oefenen.

We zetten een paar handige tips op een rij, voor het achteruit rijden en het insteken met een caravan. Als onderdeel van de cursus caravan rijden, die veel mensen gebruiken om wat extra te oefenen. Een rijvaardigheidstraining voor de caravan, om dat net voor de vakantie weer even goed onder de knie te krijgen.

 

Handige tips om veilig te rijden

Nog geen behoefte aan een cursus caravan rijden, maar wel benieuwd of je de moeilijkste bewegingen onder de knie hebt? We dagen je uit deze twee manoeuvres te maken, met een paar tips van ons.

  • Recht achteruit rijden
    Met een auto alleen geen kunst, maar moeilijker als een caravan achter hangt. Een paar tips? Zet de stuurwielen van de auto recht en controleer of je in beide spiegels ‘evenveel’ caravan ziet. Zet de handen op ‘kwart voor drie’ op het stuur. Rijd stapvoets achteruit en stuur bij zodra er links of rechts meer caravan in de spiegel verschijnt.
  • Insteken met een caravan
    Nog een leuke uitdaging, die wat oefening vergt. Houd er rekening mee dat dit linksom doorgaans het meest gemakkelijk is. Je hebt dan direct zicht vanaf de plek van de bestuurder. Houd rekening met een meter afstand van de kant voor het uitzwenken en zet de achterkant van de caravan gelijk met de plaats waar je wilt insteken. Stuur zodra je gaat rijden volledig naar rechts, de caravan gaat dan naar links. Wacht tot de voorkant van de caravan in de autospiegel verschijnt en stuur helemaal terug naar links. Op die manier zal de caravan zich strekken en voorkom je dat je schaart.

 

 

Training caravan rijden: veilig op weg

Oefenen tijdens een cursus caravan rijden? Boek een rijvaardigheidstraining voor de caravan en zorg er daarmee voor dat je veilig op weg kunt naar de vakantiebestemming. Met het aanhangerrijbewijs, inclusief voldoende zelfvertrouwen om daar goed mee te rijden en de caravan netjes op z’n plek te zetten.

Oefen met het vooruit rijden en achteruit rijden, zodat je na de cursus caravan rijden alles (weer) goed onder de knie hebt en je zonder zorgen op weg kunt. Een fijn idee, zelfs als je de belangrijke manoeuvres uiteindelijk toch niet nodig blijkt te hebben.

Een geslaagd idee!