Autorijles
Autorijles
Autorijles vanaf € 45,-
Autorijles vanaf € 45,-
Boek nu online je eerste rijles
Boek nu online je eerste rijles
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Rijscholen:  Den Haag - Leiden - Zoetermeer - Delft - Rotterdam - Spijkenisse - Hellevoetsluis

Op 9 september 2024 begint onze online theoriecursus, schrijf je nu in !

Wat mag je allemaal met rijbewijs B?

Leuk hoor, al die verschillende rijbewijzen. Een rijbewijs voor je scooter, rijbewijs voor je motor, rijbewijs voor de auto… Maar is het rijbewijs voor de auto, rijbewijs B, wel alléén voor de auto? Kortom: wat kun je daar nu eigenlijk allemaal mee? In dit artikel leggen we je daar graag iets meer over uit.

Ook rijden op brommer en scooter

Stel, je bent 16 en je gaat eindelijk voor dat bromfietsrijbewijs waar je al zo lang op wacht. Wanneer je 16,5 of 17 bent, mag je tegenwoordig al je autorijbewijs gaan halen en misschien wil je dat straks óók wel. Waarom niet combineren? Als je je autorijbewijs hebt, mag je namelijk ook gelijk op je scooter de weg op! Dit scheelt je extra lessen, extra geld en een onnodig pasje in je portemonnee. Je moet er alleen heel ietsje langer op wachten, tot je sowieso 16,5 bent. Dan mag je beginnen met het nemen van rijlessen.

Aanhanger tot bepaald gewicht

Als je op een rommelmarkt gaat staan, gaat verhuizen of gewoon met heel veel spullen op vakantie wil, heb je waarschijnlijk een aanhanger nodig. Heb je dan gelijk rijbewijs BE (E achter B) nodig? Goed nieuws, dat is niet nodig! Tot een bepaald gewicht mag je namelijk met je gewone autorijbewijs ook een aanhanger achter je auto hangen. Dit mag wanneer de toegestane maximummassa van de aanhanger minder is dan 750 kilo. Dat is het lege gewicht + het laadvermogen.

Wanneer de aanhanger wél zwaarder is dan 750 kilo, dan moet de maximummassa van de auto en de aanhanger samen niet meer zijn dan 3500 kilo. Even een rekensommetje dus, maar zo ga je veilig en goed voorbereid de weg op!

En vooral… genieten!

Wanneer je je rijbewijs B hebt gehaald, gaat er sowieso al een wereld voor je open. Maar zoals je leest is die wereld dus nog groter dan je dacht! Wil je alle informatie over wat je mag met rijbewijs B nog eens nalezen, kijk dan bijvoorbeeld eens op de website van de Rijksoverheid of vraag het je rij-instructeur.

Een geslaagd idee!