Autorijles
Autorijles
Autorijles vanaf € 45,-
Autorijles vanaf € 45,-
Boek nu online je eerste rijles
Boek nu online je eerste rijles
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Rijscholen:  Den Haag - Leiden - Zoetermeer - Delft - Rotterdam - Spijkenisse - Hellevoetsluis

Schrijf je nu in voor de online theoriecursus die begint op 27 mei 2024

Weer veilig en vertrouwd op weg: 7 punten voor de caravan APK

Het voorjaar breekt aan, dus het is tijd om de caravan weer uit de winterstalling te halen. We kunnen er weer mee op vakantie, maar niet voordat je de belangrijke punten van de caravan APK hebt nagekeken of laat nakijken.

Met een aantal handige tips ga je veilig en vertrouwd op weg. Naar de camping in Zuid-Frankrijk of gewoon in Nederland om alvast weer een beetje in de stemming te komen.

Controleren en repararen

Je hebt jouw caravan natuurlijk netjes gecontroleerd voordat je die in de winterstalling plaatste en eventuele reparaties in de winterperiode uitgevoerd. Er is geen sprake meer van grote gebreken of mankementen, waardoor je kunt volstaan met een caravan APK voor het voorjaar en de zomer.

Na een winter stil te hebben gestaan is het goed om een korte check-up te doen, waarmee je de belangrijkste punten van de caravan goed nakijkt. Je kunt er zelf naar kijken of een afspraak maken bij een onderhoudsbedrijf.

Let op: de caravan APK is verplicht. Je kunt zelf alvast wat voorbereidingen treffen, maar je hebt uiteindelijk een goedgekeurde caravan nodig om daar veilig mee de weg op te mogen.

Caravan APK: 7 belangrijke punten

Wil jij je goed voorbereiden op de caravan APK, door zelf alvast naar de belangrijkste punten te kijken? Met deze handige tips doe je een vakantie-check, zodat je niet voor verrassingen komt te staan:

 • Verlichting
  Werkt alle verlichting, en op de manier zoals dat bedoeld is? Vraag iemand anders om even achter de caravan te gaan staan, terwijl jij de verlichting stuk voor stuk uitprobeert.
 • Bandenspanning
  Controleer de bandenspanning, omdat die makkelijk veranderd kan zijn na een periode lang stil te hebben bestaan. Goed voor zowel de veiligheid als om zuinig(er) met de caravan te rijden.
 • Remmen
  Werken de remmen nog goed en zien die er nog voldoende dik uit? Belangrijk, vooral als je naar het buitenland wilt met de caravan of zelfs door de bergen zal rijden.
 • Wielophanging
  Moeilijker om zelf na te kijken, maar voor de ervaren klusser een mooie uitdaging. Hoe ziet de wielophanging eruit, na een periode van stilstand?
 • Trekhaak
  Controleer de trekhaak, net als de aansluiting van de caravan zelf. Werkt alles nog naar behoren om hier volledig op te kunnen vertrouwen?
 • Accu
  Controleer de accu en de bedrading, zodat de auto en de caravan een eenheid zullen vormen op het moment dat je op weg gaat.
 • APK voor de caravan 
  Bereid je voor op de caravan APK, zodat je vooraf mogelijk al wat punten kunt verhelpen en je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Caravantraining: meld je aan

Is de caravan in goede staat? Dan is het belangrijk om ook kritisch naar jezelf te kijken. Tijdens onze caravantraining fris je de belangrijkste vaardigheden weer even op. Krijg het achteruit inparkeren weer goed onder de knie en zorg ervoor dat je op de snelweg veilig van rijstrook kunt wisselen.

Interesse in de caravantraining, benieuwd naar de inhoud daarvan of heb je andere vragen? Neem contact met ons op, we horen graag van je.

 

Een geslaagd idee!