Caravan
Caravan
Caravantraining vanaf € 195,-
Caravantraining vanaf € 195,-
Boek nu online uw Caravantraining
Boek nu online uw Caravantraining
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Rijscholen:  Den Haag - Leiden - Zoetermeer - Delft - Rotterdam - Spijkenisse - Hellevoetsluis

Schrijf je nu in voor de online theoriecursus die begint op 27 mei 2024

Met de caravan op pad? Bereid je goed voor!

Wil jij graag op pad met de caravan deze zomer, en heb jij rijbewijs B? Dan is de kans groot dat je er nog een rijbewijs bij moet halen, om met de caravan te mogen rijden. Er zijn namelijk zaken waar je rekening mee moet houden als je met caravans of grotere/zwaardere aanhangers wil gaan rijden. In dit artikel lees je daar meer over!

Wanneer is een BE rijbewijs nodig?

Rijbewijs BE, of E achter B, is verplicht bij een bepaald aantal kilo’s dat je auto samen met de caravan of aanhanger weegt. Daar is een optelsom voor: het lediggewicht van de auto + laadvermogen en het lediggewicht van de aanhanger + laadvermogen mag samen niet zwaarder zijn dan 3500 kg als je alleen rijbewijs B hebt. Als je eenmaal rijbewijs BE hebt, ben je niet meer beperkt in het gewicht van de aanhanger. Je moet natuurlijk wel rekening houden met de beperkingen van de auto die je rijdt en waarmee je de caravan/aanhanger trekt. Op www.caravanclub.nl kun je berekenen welk rijbewijs je nodig hebt voor de combinatie die je wil rijden. Bij Verkeersschool Tempo kun jij al in twee dagen je BE rijbewijs halen! Je leest alles over de invulling van de cursus en de kosten ervan op onze website.

Caravantraining

Stel: je hebt rijbewijs BE, maar je hebt een nieuwe caravan voor de deur staan waarmee je nog niet zo soepel rijdt. Dan is de caravantraining bij Verkeersschool Tempo misschien iets voor jou! In slechts één dag volg je deze cursus, je kunt daarbij zelfs je eigen combinatie al gebruiken. Een deskundige instructeur leert je belangrijke technieken, zoals het aan- en afkoppelen, achteruit rijden en het stoppen op een helling. De cursus duurt drie uur en als je wil kun je ook je partner meenemen. Handig, als jullie onderweg moeten wisselen. Wil je meer weten over zo’n handige caravantraining? Bekijk dan onze website of vraag ons telefonisch om meer informatie. Wij staan voor je klaar met advies!

Een geslaagd idee!