Theorieles
Theorieles
Theoriecursus € 67,50
Theoriecursus € 67,50
Meld je aan voor de theoriecursus
Meld je aan voor de theoriecursus
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Rijscholen:  Den Haag - Leiden - Zoetermeer - Delft - Rotterdam - Spijkenisse - Hellevoetsluis

Schrijf je nu in voor de online theoriecursus die begint op 4 maart of 15 april 2024

5 soorten vragen tijdens het theorie-examen: bereid je goed voor

Wil jij je goed voorbereiden op het theorie-examen voor de bromfiets, de auto of de motor? Wij zorgen er met onze theorielessen voor dat het aan de voorbereiding in ieder geval niet zal liggen.

We bereiden je goed voor op de inhoud, net als op de verschillende soorten vragen die je zal krijgen.

 

Twee onderdelen van het theorie-examen

Het theorie-examen bestaat uit twee belangrijke delen. Tijdens het eerste deel gaat het om Verkeersregels en Verkeersinzicht. Je krijgt in totaal 40 vragen, waarvan je er minimaal 35 goed moet hebben. Je mag weinig fouten maken, omdat het belangrijk is dat je een goed inzicht in het verkeer hebt en dat je goed weet wat de regels zijn.
Daarnaast maak je een tweede onderdeel, waarbij het gaat om Gevaarherkenning. Je krijgt in dit deel 25 vragen, waarvan je er minimaal 13 goed moet hebben. Het is belangrijk dat je gevaar in de meeste situaties goed kunt inschatten. 

5 verschillende soorten vragen

Tijdens het theorie-examen krijg je verschillende soorten vragen, waar recent een paar nieuwe varianten aan zijn toegevoegd. Wij zetten ze voor je op een rij:

  • Sleepvragen 
  • Single-sleepvragen
  • Invulvragen
  • Hotspotvragen
  • Ja/nee- en meerkeuzevragen

Sleepvragen

Dit type vraag werd een paar jaar geleden geïntroduceerd door het CBR. Je krijgt bijvoorbeeld een vraag over de voorrangssituatie. Je dient de verschillende antwoorden naar de juiste plaats in het voorbeeld te slepen. Op die manier geef je antwoord op de vraag, door in de praktijk te brengen wat je hebt geleerd.  

Single-sleepvragen

Dit type vraag lijkt op de reguliere sleepvraag. Het grote verschil is dat je nu maar één antwoord hoeft te verslepen. Je kunt daarmee bijvoorbeeld aangeven wie er voorrang heeft of waar een bepaald onderwerp betrekking op heeft. 

Invulvragen

Deze vragen bestaan al veel langer. Het is de bedoeling dat je zelf iets invult, zoals de snelheid die ergens is toegestaan of het gewicht dat je maximaal op een aanhanger mag laden. Het zijn lastige vragen, omdat er geen keuze is uit voorgestelde antwoorden.  

Hotspotvragen

Bij hotspotvragen krijg je een aantal symbolen te zien, waar je een keuze uit maakt tijdens het theorie-examen. Het is een modern type vraag, gebaseerd op symbolen en afbeeldingen.

Ja/nee- en meerkeuzevragen

Dit zijn de meest traditionele vragen. Je kunt antwoorden met ‘ja’ of ‘nee’, net als met een van de opties die er verschijnen als het gaat om een meerkeuzevraag. 

Voorbereiding op het theorie-examen

Wil jij je goed voorbereiden op het theorie-examen bij het CBR? Wij zorgen er tijdens de theoriecursus voor dat we je uitleggen over de stof en dat je de kans hebt om te oefenen met de verschillende soorten vragen.

Een geslaagd idee!