Theorieles
Theorieles
Theoriecursus € 67,50
Theoriecursus € 67,50
Meld je aan voor de theoriecursus
Meld je aan voor de theoriecursus
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Rijscholen:  Den Haag - Leiden - Zoetermeer - Delft - Rotterdam - Spijkenisse - Hellevoetsluis

Op 9 september 2024 begint onze online theoriecursus, schrijf je nu in !

Geldigheid auto theorie

De geldigheid van auto theorie is in 2011 verlengd van een jaar naar anderhalf jaar. Zo hebben cursisten langer de tijd om zowel het theorie-examen als het praktijkexamen tijdig te behalen. Het theorie-examen is te behalen door zelfstudie of door het volgen van een theoriecursus. Afhankelijk van je eigen leergedrag bepaal je welke vorm van studie je nodig hebt. Hou daarbij wel rekening met het feit dat je tijd nodig hebt om te studeren. Je mag je praktijkexamen pas doen als je je theoriecertificaat hebt gehaald. Dit geldt ook voor mensen die een 10-daagse rij-opleiding volgen. 

Auto theorie geldigheid is erg belangrijk

De auto theorie geldigheid is belangrijk omdat het voor kan komen dat je zakt voor je praktijkexamen terwijl je theoriecertificaat nog maar beperkt geldig is. Sommige mensen hebben meer moeite met de praktijkexamens dan anderen, waardoor je het risico loopt dat je opnieuw theorie-examen moet doen en dan je lessen tijdelijk moet stopzetten of juist meer lessen moet nemen om de tijd op te vullen. Dit is niet alleen zonde voor je portemonnee maar ook voor je motivatie. Het is dus belangrijk dat je het studeren voor je examen en je theorie-examen goed inplant, desnoods in overleg met je rij-instructeur.

Voorbereiden op je theorie-examen

Een goede voorbereiding op je theorie-examen is erg belangrijk. Het bepaalt tenslotte of jij in één keer slaagt, of dat je het opnieuw moet doen. Jij weet van jezelf het beste of je dingen snel oppikt, of dat je wat langer de tijd nodig hebt bij het studeren. Hou hier rekening mee bij het reserveren van je theorie-examen. Tempo biedt een uitstekende theorie cursus waarmee jouw kans van slagen aanzienlijk toeneemt. Dan hoeft de geldigheid van je auto theorie je niet in de weg te staan. Daarnaast geven we je enkele tips op de pagina over oefenen voor je theorie-examen. Heb je hier nog vragen over of wil je je aanmelden, neem dan contact met ons op.

Een geslaagd idee!