Hoeveel fouten theorie-examen auto?
Je hoeft het theorie-examen voor de personenauto niet geheel foutloos te maken. Gelukkig niet, want er is slechts een klein percentage dat de toets foutloos aflegt. Ook bij het onderdeel gevaarherkenning, dat nog niet zo lang een onderdeel is van de theorietoets, mag je een aantal fouten maken. Dat is vooral fijn voor mensen die hun theorie-examen maken vóór ze met de rijlessen zijn begonnen. Je hebt tenslotte (als het goed is) nog nooit in een auto gereden, dus kan het lastig zijn bepaalde inschattingen te maken. Maar hoeveel fout in je theorie-examen mag je maken?
Hoeveel fouten theorie-examen auto?
Hoeveel fout je in het theorie-examen auto mag maken, hangt af van het onderdeel. Je theorie-examen bestaat namelijk uit drie verschillende delen: de kennisvragen waarvoor je als het goed is met je lesmateriaal voor gestudeerd hebt, de inzichtvragen en de vragen in het onderdeel gevaarherkenning. De kennis- en inzichtvragen bestaan uit meerkeuzevragen, ja-nee vragen, sleepvragen en invulvragen. De vragen over gevaarherkenning zijn meerkeuzevragen. Je ziet een situatie op de weg en moet snel inschatten of je in het echt niets zou doen, gas zou loslaten of zou remmen. Dit kan lastig zijn als je nog nooit in de auto gereden hebt.
Het onderdeel kennisvragen bevat in 12 vragen waarvan je er 10 goed moet hebben. Van de 28 inzichtvragen moet je er 25 goed hebben. Je mag in dit onderdeel dus maximaal drie vragen fout beantwoorden. Bij gevaarherkenning krijg je 25 vragen waarvan je er 13 of meer goed moet hebben. Hier mag je dus maximaal twaalf fouten maken.
Hoewel je dus best fouten mag maken bij je theorie-examen, is het natuurlijk belangrijk dat je binnen de toegestane marge blijft. Dit doe je het beste door je goed voor te bereiden en goed te oefenen. Via Verkeersschool Tempo kan je een theoriecursus volgen, waarbij je optimaal begeleid wordt. Hierdoor is je kans op slagen aanzienlijk groter. Neem voor meer informatie contact met ons op, wij helpen je graag verder.