Theorieles
Theorieles
Theoriecursus € 67,50
Theoriecursus € 67,50
Meld je aan voor de theoriecursus
Meld je aan voor de theoriecursus
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Rijscholen:  Den Haag - Leiden - Zoetermeer - Delft - Rotterdam - Spijkenisse - Hellevoetsluis

Schrijf je nu in voor de online theoriecursus die begint op 4 maart of 15 april 2024

Theorie-examen dyslexie

Het kan voor mensen met een stoornis, ziekte of andere drempel moeilijk zijn of onmogelijk lijken om aan rijlessen of het theorie-examen te beginnen. Toch willen de rijscholen en het CBR iedereen de kans geven om zijn of haar rijbewijs te halen, ook als dat gepaard gaat met speciale examens of aangepaste trajecten. Een theorie-examen voor dyslexie kan er als volgt uitzien: je kunt een theorie-examen reserveren met extra tijd, zodat je meer tijd hebt om de vragen te lezen, en er is de mogelijkheid voor een individueel (voorlees)examen.

Heb je last van dyslexie, dan is de theorieles van rijschool Tempo iets voor jou. Tijdens vijf avonden van elk twee uur krijg je les in de verkeersregels en -tekens in het algemeen en de CBR-eisen in het bijzonder. Elke cursus eindigt met een proefexamen om te toetsen wat je geleerd hebt. Vooral voor mensen met dyslexie of andere hindernissen kan het verstandig zijn om gebruik te maken van deze vorm van begeleiding. De theorieles van Tempo vergroot jouw kans van slagen aanzienlijk.

Individueel theorie-examen

Een individueel theorie-examen voor de auto is bedoeld voor mensen die geen klassikaal examen kunnen afleggen. Dit kan gelden voor mensen met dyslexie, maar bijvoorbeeld ook voor mensen die examen doen in een andere taal. Daarnaast is er ook het individueel theorie-examen waarbij het examen volledig opgelezen wordt, zodat er helemaal geen lezen aan te pas komt. Dit soort bijzondere examens zijn alleen aan te vragen door je rijschool en je moet aan een aantal eisen voldoen als je in aanmerking wil komen.

Medische verklaring

Kandidaten die van een specialist een medische verklaring hebben gekregen, van bijvoorbeeld een psycholoog of orthopedagoog, kunnen min of meer direct een bijzonder theorie-examen aan laten vragen. Omdat iedere persoon verschillend is, wordt gekeken of een kandidaat geholpen is met extra tijd of dat hij/zij beter een individueel voorlees examen kan afleggen. 

Wil je meer weten? Neem contact op met rijschool Tempo en we leggen je uit wat voor jou het beste traject is om je theoriecertificaat te halen.

Een geslaagd idee!