Theorieles
Theorieles
Theoriecursus € 67,50
Theoriecursus € 67,50
Meld je aan voor de theoriecursus
Meld je aan voor de theoriecursus
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Rijscholen:  Den Haag - Leiden - Zoetermeer - Delft - Rotterdam - Spijkenisse - Hellevoetsluis

Op 1 juli 2024 begint onze online theoriecursus, schrijf je nu in !

Theorie-examen in de avond: zelf te boeken bij het CBR

Het theorie-examen in de avond afleggen: dat is sinds mei 2018 mogelijk. Het is een proef door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). De proef gaat 6 maanden duren en moet duidelijk maken of dit helpt de huidige drukte het hoofd te bieden.

Het theorie-examen heeft te maken met meer vraag dan aanbod. Daardoor is er sprake van wachttijden, iets waar het CBR graag wat aan wil doen. De proef gaat onder andere van start in Rijswijk, net als in Amsterdam, Arnhem, Zwolle en Groningen. 

Proef van 6 maanden

Het CBR heeft aangegeven op deze locaties te willen starten met het theorie-examen in de avond. Voorlopig voor een periode van 6 maanden. Volgens het CBR kunnen er later meer plaatsen bij komen en wordt de proef bij succes natuurlijk verlengd.

Tijdens de proef is het mogelijk om in de avonduren het theorie-examen af te leggen. Dat kan tussen 16:00u en 21:30u. Op die manier moet het voor meer mensen mogelijk worden om het examen af te leggen, dankzij de uitgebreide capaciteit. Bovendien moet dit ervoor zorgen dat het ook lukt om naast een (fulltime) baan examen te doen.

Examen voor de autotheorie in de avond

De avonduren zijn populair bij veel mensen en ook de locatie bleken er oren naar te hebben. Op die manier is de proef tot stand gekomen, om de komende periode te bekijken of deze opzet aansluit bij de verwachtingen van de leerlingen.

Wij vertellen je er uiteraard graag meer over, maar kunnen je helaas niet helpen om het theorie-examen in de avond te reserveren. Zelfs binnen onze rijlespakketten zal je de avondsessies zelf moeten boeken, onder andere omdat er sprake is van een toeslag. Het CBR gebruikt die toeslag om de locaties op de avonduren te kunnen openen en wil onderzoeken of leerlingen bereid zijn om die te betalen. 

Zelf het theorie-examen boeken bij het CBR

Wil je het theorie-examen in de avonduren doen bij het CBR? Dan dien je het examen zelf te reserveren in Mijn CBR op de website van het instituut. Dat kunnen wij helaas niet voor je doen, al kunnen we je natuurlijk wel vertellen hoe dat werkt.

Je kunt daar zelf een examen reserveren, waarbij je vanaf 18:00u een toeslag betaalt van €4,45. Het CBR zal de komende 6 maanden testen of de proef met het theorie-examen in de avonduren een succes is. Wij houden je daar natuurlijk van op de hoogte.

Een geslaagd idee!