Theorieles
Theorieles
Theoriecursus € 67,50
Theoriecursus € 67,50
Meld je aan voor de theoriecursus
Meld je aan voor de theoriecursus
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Rijscholen:  Den Haag - Leiden - Zoetermeer - Delft - Rotterdam - Spijkenisse - Hellevoetsluis

Schrijf je nu in voor de online theoriecursus die begint op 27 mei 2024

Theorie-examen tips

Er zijn verschillende theorie-examen tips te benoemen die je kunnen helpen met het behalen van je theorie-examen. Deze tips zijn vooral van toepassing op het auto theorie-examen. Sommige tips zijn meer van toepassing op jou dan andere tips. Over het algemeen is het goed om de theorie-examen tips te bekijken en om te weten hoe het theorie-examen in elkaar zit. Dit kun je gebruiken bij de voorbereiding op je theorie-examen, en de tips kun je toepassen op het moment zelf.. Rijtempo geeft hieronder een overzicht. 

Onderdelen theorie-examen

Een auto theorie-examen bestaat uit twee onderdelen. Het ene onderdeel gaat over gevaarherkenning. Dit onderdeel bestaat uit 25 vragen, waarvan je er minstens 12 goed moet hebben. Dit lijkt simpel, je hoeft maar de helft goed te hebben. Maar pas op! Verkijk je hier niet op. Het zijn lastige vragen waarbij de keuze opties dicht bij elkaar liggen namelijk: remmen, gas los of niets doen. Het tweede onderdeel bestaat uit 40 vragen over verkeersinzicht en verkeersregels. Van deze vragen moet je er minimaal 35 goed hebben.

Wat kan ik nog meer doen?

Er zijn ook een aantal andere theorie-examen tips, waarop je kunt letten tijdens het theorie-examen. Zo is het belangrijk dat je goed bent uitgerust, zodat je fit aan je examen begint. Ook is goed eten en drinken van belang, om je hersenen te voorzien van voldoende zuurstof zodat je snel op de juiste manier kunt handelen. Natuurlijk is goed leren en oefenen ook belangrijk. De beste tip om mee te geven is om altijd rustig te blijven en niet in de stress te schieten tijdens het afleggen van het theorie-examen. 

Extra zekerheid

Wanneer je behoefte hebt aan extra zekerheid is het bij Rijtempo mogelijk om theorielessen te volgen, waarbij je op de beste manier wordt voorbereid op je theorie-examen. Alle tips zullen uitgebreid aan bod komen en worden behandeld. Ook zal tijdens deze cursus in worden gegaan op het theorie-examen oefenen.

 

 

Een geslaagd idee!