Theorieles
Theorieles
Al 50 jaar
Al 50 jaar
een begrip in de regio!
een begrip in de regio!
Theoriecursus € 77,50
Theoriecursus € 77,50
Meld je aan voor de theoriecursus
Meld je aan voor de theoriecursus
Rijscholen:  Den Haag - Leiden - Zoetermeer - Delft - Rotterdam - Spijkenisse - Hellevoetsluis

Op 25 november 2024 begint onze online theoriecursus, schrijf je nu in!

Theorie halen? Kies het examen dat bij je past!

Wanneer je theorie-examen voor de auto moet gaan doen, zijn er voor jou verschillende mogelijkheden. Natuurlijk is de kans groot dat je meedoet aan het ‘gewone’ examen, zoals vele anderen. Maar heb je faalangst, spreek je de Nederlandse taal niet (goed) of ben je dyslectisch? Dan zijn er ook andere opties. In dit artikel leggen we je uit welke verschillende theorie-examens er zijn en wat je hiervan kunt verwachten.

Regulier theorie-examen

Bij een normaal theorie-examen doe je examen in een eigen ‘unit’ (een soort hokje), zodat afkijken bij een ander geen mogelijkheid is. Je gebruikt een touch screen voor het examen. Je krijgt eerst een uitleg op het scherm en een oefenvraag, waarna de echte toets begint. Het reguliere theorie-examen duurt ongeveer twintig tot dertig minuten. Je krijgt meerkeuzevragen, ja/nee-vragen en invulvragen.

Verlengd theorie-examen

Voor mensen die meer tijd nodig hebben dan de tijd die bij een normaal theorie-examen gegeven wordt, is er een speciaal verlengd examen. De opzet is in principe hetzelfde, alleen krijg je 15 minuten extra om de vragen te beantwoorden. Deze extra tijd geldt alleen niet voor het onderdeel ‘gevaarherkenning’. Wil je een verlengd theorie-examen doen, dan kan je dit aanvragen via je rijschool, of zelf via het CBR. Je moet wel rekening houden met het feit dat een verlengd examen iets duurder is dan een reguliere theorietoets.

Mensen die niet goed kunnen lezen of die bijvoorbeeld licht dyslectisch zijn, kunnen veel baat hebben bij een toets waarbij ze langer de tijd krijgen.

Individueel theorie-examen

Sommige mensen hebben extreme faalangst, waardoor ze minder goed functioneren bij examens en toetsen. Ook zijn er mensen die de Nederlandse of Engelse taal niet spreken, en dus een tolk moeten regelen voor hun toets. Is er in jouw situatie ook sprake van een ‘speciaal geval’, en heb jij het gevoel dat je veel baat zou hebben bij een individueel examen? Vraag deze dan aan via je rijschool. Wil je in de tussentijd meer specifieke informatie over een individueel examen? Bekijk dan de website van het CBR, waar alles uitgelegd wordt.

 

Een geslaagd idee!